čtvrtek 23. července 2015

Tepelná fólie pro přežití

Venku jsou sice tropy, ale ty zas brzy odejdou a po horkém létě přijde vlahý podzim, při kterém se do u kempování snadno prochladnout.



A nejen při kempování, ona taková tepelná folie se dá využít na více způsobů. Byla jsem svědkem několika nehod a přikrývala raněné alespoň mikinou, ale termofolie zahřeje přece jen víc. A co si budeme povídat, až přijde nějaká apokalypsa, tuto folii jistě oceníme.

Ale ať nejsme jen u smutných témat, zaměřme se na outdoorové aktivity. Již jsem vám představila spoustu věcí na outdoor od dalekohledů před sadu na vaření. Dnes bych se ráda zaměřila na ochranu před chladem. Pokud rádi vyrážíte do přírody a nechcete se této aktivity vzdát při nižších teplotách dá se toto řešit.

Proto bych vám dnes ráda ukázala tepelnou folii, kterou jsem objednala z nákupní galerie postovnezdarma.cz. Folie přišla za pouhé 3 dny, dobře zabalená, nepoškozená. Folie je lehká, ve stříbrné barvě. Rozměry jsou cca 130 x 210 cm.


A čím je tato folie tak vyjímečná? Folie zachovává tělesné teplo tím, že jej odráží a dokáže udržet až 90% tohoto tepla. Tím, že v nouzových situacích udržuje teplo, je vhodná jako bezpečnostní pomůcka pro přežití. Ve složeném stavu je malá a lehká proto se snadno skladuje a přenáší. Je vhodná i jako tepelná izolace při outdoorových aktivitách, je tedy možní ji mít pod stanem či ji omotat kolem spacáku. Oproti dekám je výhodou její lehkost a vlastnosti odrážení tepla. Výhodou je i to, že je nepromokavá a větruvzdorná.



Jakmile klesnou teploty a bude příležitost ji vyzkoušet v terénu ráda přidám fotografie a osobní pocity při ochraně před chladnem :)

Více informací naleznete zde - Tepelná fólie pro přežití


Žádné komentáře:

Okomentovat