úterý 9. června 2015

Přenosná váha pro zavazadla

Čas cestování je tu a ať chceme nebo ne, váhové limity jsou všude.



Při naší cestě z domu je to snadné, zavazadla zvážíme, změříme a připravíme, ale co na cestě zpět? Nakupujeme dárky pro naše blízké, nějaké suvenýry pro nás též zabalíme a najednou nám na letišti usměvavý pracovník říká jen: "5 kilo navíc, vyndáte si něco nebo si připlatíte?" Jenže nám se nic vyndavat už nechce, zabalili jsme a vyndavat věci na letišti? To opravdu ne, o to nestojíme a tak jen vyndáme peněženku a platíme. Tomuto se dá ovšem vyhnout.

Jelikož já vozím z dovolených dárky ráda a rozhodně nehodlám platit za kila navíc, tak jsem si pořídila cestovní, přenosnou váhu. Je malá, lehká a praktická. Objednala jsem ji z nákupní galerie – postovnezdarma.cz. Přišla během 3 dnů, zabalená v krabičce a bublinkové folii.


Váha má rozměry 8 x 11,5 x 3,4 cm, je vyrobena z plastu a kovu. Váha je udávána v librách i kilogramech, maximální hmotnost je tedy 50 liber / 22 kg. Váha obsahuje i svinovací metr, jeho délka je 100 cm. Metr cestovatelé ocení hlavně u palubových zavazadel, které musí mít urřené rozměry jinak se nevejdou do úložných prostorů. A stačí si říct - knížka do přední kapsy a ještě se mi tam časopis vejde a voila už nesplňujeme i o 5 cm a pracovník nás nutí uložit tašku do zavazadlového prostoru.



A jak se s váhou zachází? Velmi snadno. Váhu chytíme jednou rukou za madlo a tašku zavěsíme za háček. Váhu zjistíme okamžitě. Metr na přeměření je svinut ve spodní části, tašku položíme, metr vytáhneme a během chvilky máme tašku přeměřenou.


Váhu mohu doporučit. Při cestování ji jistě oceníte :)


Více informací naleznete zde:  Přenosná váha pro zavazadla

Žádné komentáře:

Okomentovat