čtvrtek 7. května 2015

Nákupní taška skládací

Pamatujete si dobu, bylo samozřejmostí dostat v každém větším obchodě na nákup igelitovou tašku, spousta lidí si jich bralo víc, aby nemuseli kupovat sáčky na odpadky a ušetřili pár korun. Tyhle tašky byly úplně všude a i když později přišli prodejci s ekologickou variantou rozložitelných tašek, stejně byly všude a přírodě to neprospívalo. Proto se stalo trendem používat opět tašky, které nejsou na jedno použití.



V dřívějších dobách igelitky neexistovaly, nosily se košíky a jistě plno z nás pamatuje i síťovky. Klasika :D Osobně si pamatuju, jak jsem s babičkou chodila na nákupy a nosila červenou síťovku s mlékem. To toky nebylo v krabicích, ale sáčcích, ale to už je zas jiný příběh.

Igelitové tašky, v jejich silné éře byly opravdu všude, na ulicích, doma jsme jich měli tuny a šetřílci ještě více. Matka příroda u toho vyplakala spoustu slz. Naštěstí pak někdo řekl dost a tuto zlatou éru igelitek utnul. Ano, igelitky se dají dál sehnat, ale už si je musíme zaplatit a na co budeme zbytečně utrácet za takový nesmysl, když jsou lepší varianty. Například ekologické tašky z juty. Jsou krásné, přírodní, ale špatně se skladují u sebe je těžko budete stále nosit. Ale je to popřát lepší než kupovat igelitku.

A co skládací tašky? Ano, jsou z umělých materiálů, ale vydrží velmi dlouhou dobu, dají se přenášet v kabelce, takže ji můžete mít stále při sobě a nestane se vám, že vám bude v obchodě chybět. Dají se složit a zaberou opravdu maličko místa.
















Rozhodla jsem se, pořídit si jednu takovouto tašku z nákupní galerie postovnezdarma.cz. V nabídce jsou 2 barvy – žlutá – motiv citron a červená – motiv meloun. Tašky mají rozměr 40 x 42 cm po rozložení a vejde se do nich opravdu hodně. Jsou vyrobeny z polyesteru, jsou tedy omyvatelné a mají velkou nosnost. Od objednání jsem měla tašku za 3 dny doma. Rozložení je velmi rychlé a složení snadné. Taška vypadá velmi hezky a praktická. Koupi mohu doporučit :)

Více informací naleznete zde - Nákupní taška skládací

2 komentáře:

  1. i přes velmi časté používání a občasném přetěžování je taška stále v dobré kondici, mile mne to překvapilo a stále mohu doporučit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Konec roku taška již "nepřežila", začala se párat a rozpadla se, ale na to, jak často jsem ji využívala, vydržela opravdu hodně :) pokud bych měla volit nějakou tašku, volila bych klidně tuto, protože se prakticky skládala a hodně vydržela :)

    OdpovědětVymazat