neděle 25. ledna 2015

Sada pro domácí posilování

Vánoce přinesou snad každému nějaké to kilo navíc a většina z nás si proto dává do nového roku předsevzetí, že ty kila zase shodí. Pokud jste si i vy dali nějaké to předsevzetí a ještě jste to nevzdali, mohla by vám pomoci moje dnešní recenze na gumy pro posilování, které si oblíbilo plno lidí pro své nízké pořizovací náklady a vysokou účinnost.

Dnes bych vám ráda představila sadu pro domácí posilování. Sadu jsem objednala na stránkách postovnezdarma.cz.




Balení obsahuje:

5x guma
1x kotva do dveří
2x pásek na kotníky
2x měkká rukojeť
1x sáček na přenesení






Tato sada vám vynahradí cvičení v posilovně za mnohem nižší cenu. Různými kombinacemi barevných gum můžete dosáhnout až 30 různých obtížností pro cvičení. Gumy můžete provléknout mezi žebřinami, pod lavičkou, zaháknout mezi dveřmi či za jiný opěrný bod. Jsou vhodné pro procvičování celého svalového aparátu a fungují na principu posilování vlastní hmotností. Gumy jsou v různých barevných provedení:




1x žlutá barva - nejnižší odpor

1x zelená barva - lehčí odpor

1x červená barva - střední odpor

1x modrá barva - obtížný odpor

1x černá barva - nejobtížnější odpor





Konce jsou opatřeny měkkými úchopy pro ruce a nohy. Nosnost je několik set kilogramů. Hmotnost je velice nízká. Vhodné pro posilování bicepsů, hrudníku, ramen, břicha, stehen atd. Vhodné i pro rehabilitace po zranění.



Gumy jsem vyzkoušela na několika základních cvicích a byla jsem velice spokojena, nejen, že oproti cvičení s činkami se omezil hluk, ale cvičení bylo celkově komplexnější. Možnost zapojit více částí bylo zajímavé. Navíc je cvičení zábavou.

Příklady cvičení, které jsem vyzkoušela a mohu doporučit:

Veslování:

- sedněte si na zem s nataženýma nohama. Gumu v půlce zachyťte za podrážky a rukama uchopte gumu. Přitáhněte ruce k pasu a narovnejte záda, lokty musí mířit dozadu s výdechem, poté se pomalu vraťte do původní polohy.
- posiluje svaly horní a dolní části zad

Bicepsové přítahy:

- postavte se na gumu s nohama od sebe na šíři boků, uchopte konce gumy a paže dejte podél těla, mějte rovná záda. Gumu tahejte obloukem k ramenům. Na vrcholu pohybu se na vteřinu zastavte a vytrvejte. Do původní polohy se vracejte pomalu
- posiluje bicepsy

Zakopávání:

- kleknete si, lokty a kolena jsou na podložce, lokty jsou pod rameny. Uchopíme gumu na koncích a v půlce zaháknete za jednu botu. S výdechem tlačte patou směrem dozadu a natahujte nohu, do původní pozice se vracejte pomalu.
- posiluje hýžďové svaly

Tuto sadu vám doporučuji, nejen pro svou cenu, ale i pro velmi zajímavé využití. Tyto gumy považuji za zajímavější než klasické cvičící gumy, protože mají úchyty na ruce a nohy a kotvu do dveří, což je mnohem praktičtější a zábavnější.

Více informací o produktu zde: Sada pro domácí posilování


1 komentář:

  1. Téměř po roce stále v perfektní kondici, nepoškozeno a překvapivě nejsou ani žádné známky používání.

    OdpovědětVymazat